Profesor în Online – acreditat

Profesor
în Online

CURS acreditat prin OMEC 4925 / 10.08. 2020
64 ORE – 16 CPT

Program dezvoltat de Digital Nation, acreditat si furnizat de
Federația Sindicatelor Libere din Învățământ

Investește în tine. Fii pregătit.​

80% practică, 20% teorie. 100% in online alături de mii de profesori. Prinde-ți locul! Cursul se desfășoară pe o perioadă totală de 20 zile calendaristice (Luni-Sâmbătă), în serii limitate.

10-29 Septembrie

SERIA I-A | Evaluare finală: 2 Octombrie
275 RON /TVA inclus
 • 64 ore
 • 16 Credite Profesionale Transferabile
 • Atestat de Formare Continuă a personalului didactic

30 Sept - 20 Oct

SERIA I-B | Evaluare finală: 23 Octombrie
275 RON /TVA inclus
 • 64 ore
 • 16 Credite Profesionale Transferabile
 • Atestat de Formare Continuă a personalului didactic

21 Oct - 10 Nov

SERIA I-C | Evaluare finală: 13 Noiembrie
275 RON /TVA inclus
 • 64 ore
 • 16 Credite Profesionale Transferabile
 • Atestat de Formare Continuă a personalului didactic

Seria I-C

21 Oct - 10 Nov
RON 275
 • 64 ore
 • 16 Credite Profesionale Transferabile
 • Atestat de Formare Continuă a personalului didactic

Între ultima zi de înscriere și prima zi de formare vor avea loc activități administrative (creare de conturi GSuite pentru profesori, integrarea pe platformele digitale).

Membrii cotizanți FSLI beneficiază de un discount de 50 lei. Pentru a beneficia de codul de discount, vă rugăm să contactați organizația sindicală afiliată FSLI din care faceți parte.

Ediții anterioare

Seria I-A

Profesor în online
10-29 Septembrie
 •  

Seria I-B

Profesor în online
30 Sep - 20 Oct
 •  

VREI SĂ IEI CURSUL PENTRU MAI MULȚI PROFESORI?

Dacă dorești să plătești cursul pentru mai mulți profesori, poți să faci o comandă bulk sau să faci achiziția direct prin SEAP

Cel mai MARE curs de formare pentru profesori se întoarce într-o formă acreditată și îmbunătățită

1500
Participanți înscriși
1609
PROFESORI AU URMAT CURSUL
10000
ABSOLVENȚI CERTIFICAȚI
50 %
Crestere a capacitatii de predare online
10 %
Profesori activi în platforme zilnic
50 %
Profesori care au dat notă maximă cursului

Profesor în Online te ajută să folosești eficient cele mai utile aplicații educaționale, indiferent că Învățământul are loc Online, Offline sau Combinat

Profesor în Online se adresează acelor profesori ce vor să facă “saltul” într-o lume digitală, să ajute sistemul educațional să evolueze și să creeze noi experiențe de învățare pentru elevi.

Programul este structurat pe două module și conține exercitii pe diferite niveluri de complexitate astfel încât este potrivit atât pentru începători, cât și pentru cei ce au finalizat forma programului în varianta neacreditată sau au deja dexteritate digitală.

În partea teoretică a programului (20%), ne vom întâlni în webinarii live. Veți avea la dispoziție înregistrările, tutoriale simple cât și suportul de curs în format PDF. Partea practică (80%) va fi compusă din exerciții și proiecte, în urma cărora veți ști să utilizați instrumente digitale de la A la Z, cât și să le integrați “la clasă”. Cunoștințele acumulate le vom verifica împreună prin evaluări intermediare, prin portofoliu și prin evaluarea finală. La fel ca până acum, avem alături o întregă echipă de sprijin.

Absolvenții vor primi 16 puncte de Credit Profesional Transmisibil și Atestatul. Însă, poate cel mai important, programul vă va aduce încredere în puterea dvs de a se adapta oricărei situații. Vă așteptăm alături! – Armina Sîrbu – Arhitect de învățare digitală și Formator Coordonator

Modulul 1

31 ore de dezvoltare sincron, în ritmul tău

Înveți să folosești aplicațiile de bază din suita Google Education, și primești un certificat de predare în online la standarde europene.

Prezentarea tehnologiilor folosite in cadrul cursului.
Cum se utilizeaza aplicatia Google Meet pentru lecții video în transmisiune directă

Digitalizarea materialelor folosind aplicatii mobile pentru scanare.
Eficientizarea muncii cadrelor didactice prin organizarea si stocarea fisierelor in Cloud, folosind Google Drive.
Ce sunt si cum se folosesc Google Docs si Google Slides pentru predare atractiva si colaborarea elevilor.

Functionalitati disponibile pentru profesori si cum le folosim, de la crearea si gestionarea unei clase, la crearea si gestionarea materialelor pentru o lectie. Trucuri de utilizare a Google Search pentru a identifica materiale valoroase pentru lectii.

Verificarea temelor si oferirea de feedback si sugestii online, eficient.
Utilizarea Google Forms pentru a crea teste grila cu corectare si notare automata.
Inregistrarea notelor in catalogul Classroom in mod automat sau manual.

Modulul 2

31 ore de aprofundare în predarea interactivă

Înveți să aplici instrumente pentru educație interactivă și combinată  precum tehnica Flipped Classroom, Microsoft Teams & Zoom. 
Modulul 2 se incheie cu o evaluare finală de 2 ore.

Tipuri de invatare moderna.
Instrumente digitale pentru invatare interactiva: Jamboard, Kahoot, Pear Deck (partea 1)

Screencastify, Share to Classroom, Save to Drive, sunt doar cateva dintre extensiile geniale pentru eficientizarea muncii cadrelor didactice prezentate (partea 2)

Modelul University Collage London (UCL) de lectie completa, interactiva si de impact. Crearea unei lectii folosind metoda Flipped Classroom si modelul UCL alaturi de instrumente digitale din cele abordate anterior in cadrul cursului.

Instrumente de videoconferinta si interactivitate: Microsoft Teams, Zoom, Miro si Mentimeter (partea 3)

Ești instituție publică

și dorești să iei cursul pentru mai mulți profesori, prin SEAP?

Reprezinți o persoană juridică

și dorești să iei cursul pentru mai mulți profesori?

Curs online 100% acreditat

O ARHITECTURĂ DE ÎNVĂȚARE PROPRIE

Un model de formare practică ce are la bază modelul Remote Digital Education Model și metodologia DigComp a Comisiei Europene de dezvoltare a competențelor digitale

O PLATFORMĂ SOCIALĂ DE EDUCAȚIE

Cea mai unita comunitate de profesori, pe o platformă tip forum unde profesorii se ajuta si sunt ajutati 24/7

SPECIALIȘTI DE DIGITAL CA MENTORI LA CLASE

Formatori acreditați ce pregătesc ‘materia’ de curs, setează obiective concrete și oferă sprijin cursanților + o platformă de comunitate de suport pe tot parcursul cursului

ACCES GRATUIT LA
Google Suite for Education

Generăm automat participanților conturi cu licență de G Suite for Education, cu acces la propriul Gmail, Meet, Classroom, Jamboard si alte funcționalități avansate

TEORIE GHIDATĂ și EXPERIENȚĂ PRACTICĂ

Progresul în materie e atins prin acțiuni și exerciții concrete, iar 50% din experiența de învățare înseamnă exerciții. Fiecare tutorial vine cu o serie de “to-do”.

Ce spun profesorii despre acest curs?
5/5

Întrebări frecvente

Ai o întrebare? Verifică dacă a primit deja un răspuns mai jos

CUI SE ADRESEAZĂ PROGRAMUL?

Programul Profesor în Online se adresează tuturor cadrelor didactice, cu orice funcție ori specializare; atât celor ce sunt la început de drum în utilizarea instrumentelor digitale, cât și celor avansați. În program se pot inscrie DOAR cadrele didactice care activează momentan într-o unitate de invățământ. 

CAND ÎNCEPE PERIOADA DE FORMARE?

În funcție de perioada în care te-ai în scris, programul de formare va începe: Seria I-A – 10 Septembrie | Seria I-B – 30 Septembrie | Seria I-C – 21 Octombrie

DESPRE ACREDITAREA PROGRAMULUI

Cursul este acreditat de către Ministerul Educației și Cercetării prin OMEC 4925 / 10.08. 2020. Furnizorul cursului este și cel ce a obținut acreditarea, FSLI, însă implementatorul și creatorul programului este Digital Nation.

CATE CREDITE SUNT OFERITE?

16 Credite Profesionale Transferabile (CPT).

CINE IMPLEMENTEAZĂ PROGRAMUL?

Programul este implementat de către echipa Digital Nation în parteneriat cu FSLI.

CAT DUREAZĂ PROGRAMUL?

Programul de formare durează 64 de ore împărțite în două module consecutive, plus evaluarea finală. Activitățile programului de formare sunt organizate în activităţi teoretice online (8,5 ore), activităţi practice online (41 ore) şi activități de evaluare online (14,5 ore), prevăzute în calendarul/schema orară a activităților de formare, pe care le găsiți la secțiunea “Fișa Programului’.

CARE ESTE PROGRAMUL ZILNIC AL CURSANTULUI?

Calendarul programului de formare permite parcurgerea tuturor activităților în două intervale orare: 8-12 sau 16-20, la alegerea cursantului. În aceste intervale se va desfășura o activitate identică – webinar, exerciții practice și evaluare a cunoștințelor. Activitatea de învățare se va desfășura în fiecare zi, cu excepția zilei de duminică.

CARE ESTE INVESTIȚIA DE TIMP PE CARE TREBUIE SA O ACORD?

Pentru un profesor începător, o investiție de timp de 4 ore/zi este suficientă. În aceste 4 ore se vor desfășura următoarele activități: webinarul live, exercițiile practice și evaluare zilnică. Durata webinarului va fi de 1 oră 30 min.

CAT DUREAZĂ PROGRAMUL DE FORMARE?

Perioada de formare durează 20 zile, iar ziua de evaluare finală va fi setată separat.

ÎN CE CONSTĂ SUPORTUL DE CURS?

Materiale suplimentare teoretice (PPT, PDF, tutoriale, bibliotecă de materiale ajutătoare) vor fi puse la dispoziția cursantului în format digital, pentru realizarea tuturor activităților practice. Webinariile live cu formatorul pentru activitățile teoretice vor fi și acestea înregistrate, iar înregistrările vor fi disponibile spre vizionare ulterior, pe platforma programului de formare. Însă, prezența la webinar este obligatorie.

PREZENȚA ÎN PROGRAM ESTE MONITORIZATĂ?

Da! Digital Nation a dezvoltat un sistem unic de monitorizare a prezenței la activitățile teoretice, practice și la evaluări astfel încât programul să se desfășoare conform criteriilor metodologiei de formare a Ministerului Educației și Cercetării. Pentru a trece la următorul modul, cât și  pentru calificarea la evaluarea finală, este necesară o participare de minim 75% din timpul alocat programului (64 ore).

CARE ESTE DIFERENȚA DINTRE “PROFESOR IN ONLINE” ANTERIOR ȘI CEL DE ACUM?

Programul Profesor în Online de astăzi este acreditat de către MEC. Seriile anterioare nu au fost acreditate. La cererea profesorilor, programul a fost aprobat, acreditat, îmbunătățiți și dublată perioada de formare, adăugând un modul nou, mai avansat, specific contextului actual din învățământ. Programul de astăzi aduce informații noi în proporție de 70% cât și un Atestat și 16 CPT.

CARE SUNT PAȘII PE CARE TREBUIE SĂ-I PARCURG?

După finalizarea plății pe site, veți primi un formular de înscriere. Pe baza formularului de înscriere vi se va genera o adresă nouă de email ce vă va permite accesul în platforma de învățare si veți fi asignat unei grupe. Toate acestea vor avea loc din prima zi de  înscriere până în ziua începerii programului de formare. Comunicarea pe parcursul programului va avea loc pe emailul nou activat, iar suportul de curs, tutorialele, exercițiile și evaluările le veți primi în platforma Classroom. In plus, vom oferi și o platformă de comunitate de suport pe toata perioada programului (un spațiu online dedicat, unde participanții la curs vor putea să discute și să se ajute reciproc). 

DACĂ M-AM ÎNSCRIS LA O SERIE ȘI AȘ VREA SĂ O SCHIMB, SE POATE?

După ce te-ai înscris la o serie, nu o vei mai putea schimba ulterior. Îți recomandăm să citești cu foarte mare atenție toate informațiile legate de serii, pentru a te asigura că o alegi pe cea mai potrivită.

POT PARTICIPA LA PROGRAM DE PE TELEFON?

Întrucât programul este online, accesul de pe telefon este chiar recomandat, însă pentru parcurgerea temelor practice este nevoie de un laptop/calculator ce are capacitățile tehnice necesare.

ÎN CE CONSTĂ EVALUAREA INTERMEDIARĂ?

Evaluare intermediară constă într-un test grilă pe baza conținutului parcurs în care se vor verifica atât cunoștințele teoretice cât și abilitățile dezvoltate prin activități practice parcurse. Fiecare dintre cele 2 module de formare se finalizează cu un test de evaluare intermediară. Testul grilă va fi disponibil doar într-un interval de timp predefinit în calendarul programului de formare, accesibil din Classroom, de pe contul fiecărui cursant.

ÎN CE CONSTĂ EVALUAREA FINALĂ?

Evaluarea finală va fi de tip grilă cu un timp alocat de 2 ore, online, și va fi anunțată pe email, cu câteva zile înainte. Aceasta va include și întocmirea unui portofoliu ce va conține exemple realizate în activitățile practice.

CARE SUNT CRITERIILE PE CARE TREBUIE SA LE ÎNDEPLINESC PENTRU A PRIMI ATESTATUL?

Pentru obținerea dreptului de participare la evaluarea finală trebuie îndeplinite cumulativ următoarele condiții:
– prezență la cel puțin 75% din totalul timpului alocat programului (64 de ore);
– parcurgerea tuturor activităților practice și de evaluare;
– promovarea celor două teste intermediare;
Evaluarea finală se va realiza prin susţinerea unei teme din portofoliul realizat și promovarea unui test de evaluarea finală. Portofoliul conține proiecte realizate prin activități practice. Se va face media punctajelor din evaluările intermediare, evaluarea portofoliului și testul final și se va stabili calificativul final (Excelent, Foarte Bine, Bine, Suficient, Insuficient). Programul de formare este promovat cu calificativul Suficient și presupune promovarea testului final.

CUM VOI PRIMI ATESTATUL?

Atestatul se va ridica în format fizic de la sediul FSLI din regiunea cursantului.