#OVocePentruEducatie

Digital Nation a devenit parte din #OVocePentruEducatie, cea mai recentă inițiativă dedicată reformării educației și legislației educației din România. Inițiativa a fost lansată printr-un eveniment la care au luat parte peste 150 de persoane care cred în schimbarea educației: ONG-uri educaționale, sectorul de business, alături de Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Digital Nation este liderul grupului de lucru dedicat digitalizării educației; din activitatea noastră în acest grup au rezultat deja 27 de modificări și acțiuni cu efect sistemic pozitiv, propuse echipei ministeriale.

Este prima dată când ne implicăm într-o inițiativă de asemenea amploare, coagulată în jurul reformării educației, chiar dacă dezvoltăm deja proiecte de digitalizare în domeniu de peste 9 ani. Pentru noi, educația este unul din pilonii strategici de dezvoltare a organizației, dar și de formare a noilor generații de profesioniști. Cele mai importante inițiative de amploare derulate de Digital Nation până acum în domeniu sunt: Generația Tech, Gata de Bac și Profesor în Online.

Pentru prima dată în România, societatea civilă și mediul privat, adică peste 50% din PIB-ul țării, s-au constituit sub forma unei alianțe: O Voce Pentru Educație. Aceasta s-a format în contextul redactării unui nou proiect de lege a educației (2022). Obiectivul alianței este de a contribui la reformarea reală a sistemului de învățământ. #OVocePentruEducatie este formată din actori relevanți pentru reforma educației, precum 30 de organizații non-profit și companii educaționale, 20 de camere de comerț și grupuri de business. Acestea își propun să încurajeze și să susțină demersurilor unei ample reforme pentru transformarea educației din România în una de calitate.

Demersul va continua în ritm susținut sub forma unor grupuri tematice de lucru, pe cele 10 teme stringente de reformă, care vor contribui la modernizarea educației din România: (1) Cariera didactică și parcursul profesional al cadrelor didactice, (2) Management școlar și guvernanța sistemului de educație, (3) Finanțare, (4) Curriculum (abordări curriculare pentru susținerea dezvoltării competențelor relevante în societatea actuală – literație, STEM și SEL- social and emotional learning), (5) Evaluarea rezultatelor învățării, (6) Alfabetizare funcțională, (7) Educație incluzivă, (8) Digitalizare, (9) Învățământ dual (10) Infrastructură.

#OVocePentruEducatie #DigitalNation #ReformareaEducatiei #DigitalizareaEducatiei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>