Staging Stories: Despre exploratorii care fac dezvoltare în comunitatea Digital Nation

Episodul 8: Cum e viața la Cybersecurity?

La ce te duce gândul când auzi de CyberSecurity? În Digital Nation, acest program educațional se adresează Administratorilor IT (sysadmin) din România cu rol activ în administrarea unei infrastructuri IT. Spre deosebire de un curs clasic, programul de CyberSecurity oferă cadrul unui mediu online, flexibil și dinamic, în care învățarea nu este bazată pe o curriculă teoretică fixă, iar participanții la program îl pot accesa de oriunde din țară, cum procedează și Laurențiu (Constanța), Silviu (Sibiu) sau Ionuț (Iași).

Fiecare din ei are o motivație pentru participarea la program, dar și recomandări pentru cei care vor să se înscrie pe viitor.

Ionuț Lumină s-a înrolat în program mânat de dorința de dezvoltare pe CyberSecurity și crede că cea mai mare provocare este să țină pasul cu colegii care au mai mult timp liber. Totuși, este încântat de comunitate și recomandă programul: “Dacă ai ratat vreun task sau vreun meeting, nu te demotiva! Vei fi primit la fel de bine și, mai ales, vei fi ajutat să-ți ajungi colegii din urmă.” Consideră Digital Nation o ușă spre noi oportunități și recomandă cu încredere înscrierea într-un program de studii.

Pe Silviu Bărbat l-a convins procesul de învățare. Îi place să învățe, iar subiectele din acest program sună foarte bine, chiar și atunci când a ajuns la concluzia că nu totul se învață ușor în era IoT. A găsi timp și resurse pentru a aborda temele noi este și pentru Silviu o provocare, iar recomandarea lui pentru cei care vor să se înscrie în programele Digital Nation pe viitor este să își facă timp pentru ele, sunt valoroase. Digital Nation este ca o echipă care te ajuta să dai ce ai mai bun!

Laurențiu Motorga s-a înscris în program din interes pentru securitatea cibernetica, cu speranța că va învață lucruri noi. Comunitatea digitala l-a făcut să se implice în program, chiar dacă timpul nu i-a fost întotdeauna aliat. Pentru Laurențiu, Digital Nation este un orizont deschis iar recomandarea sa pentru viitorii participanți este să își facă timp pentru fiecare challenge.

Te-am convins să te înscrii în următorul program de învățare?

Ionuț Lumină, explorer Cybersecurity, Iași

Silviu Bărbat, explorer Cybersecurity, Sibiu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>