Staging Stories: Despre exploratorii care fac dezvoltare în comunitatea Digital Nation

Episodul 7: Cum e viața la Frontend?

Frontend? Ce o mai fi și asta? Un fel de stat în față? Programul de dezvoltare accelerată în Frontend este conceput pentru a te ajuta să înveți competențele și abordarea necesare pentru programarea interfețelor web și mobile dintr-un spectru larg de aplicabilitate. Înveți să lucrezi cu framework-uri și să realizezi site-uri și aplicații web și mobile. Ca și în cazul celorlalte programe Digital Nation, participanții se pot înscrie din orice colț al țării, cum este cazul lui Marian, care studiază programa din Brașov, sau al lui Andrei, care locuiește în Râmnicu Vâlcea.

Marian Costea s-a înscris în program deoarece i-a plăcut ideea de a învăța ajutat de un mentor, pentru că pare mai simplu să înțelegi ceva atunci când îți explică cineva care știe, nu-i așa? Digital Nation este o oportunitate de care trebuie să profiți și le recomandă tuturor care vor să aplice pe viitor să o facă cu încredere. Și să fie conștienți că cea mai mare provocare este gestionarea timpului liber (niciodată suficient).

Andrei Nedeluș recunoaște că nu știa la ce să se aștepte când s-a înregistrat în program, însă se bucură că face parte din comunitate. De ce s-a înscris? Pentru că nu vrea să se oprească din a învață lucruri noi.  Knowledge is Power, of course! De ce este atât de încântat de comunitate? Having a mentor is the best thing ever! Când ai pe cine să întrebi legat de orice lucru la care nu ești (încă) bun, să te îndrume în direcția potrivită pentru a avansa în procesul de învățare, that’s the best part.

Partea cea mai provocatoare în tot procesul de învățare? Motivația este singurul lucru care te poate face să continui sau să renunți la ceea ce iți dorești, este convins Andrei. Pentru el Digital Nation este un pas înainte. Recomandări pentru viitorii cursanți? If people say you can’t do it, don’t give up your dreams so easily, prove them wrong, by working hard and make your dreams come true.

Ready for Frontend?

Andrei Nedeluș, explorer Frontend, Râmnicu Vâlcea

Marian Costea, explorer Frontend, Brașov


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>