Staging Stories: Despre exploratorii care fac dezvoltare în comunitatea Digital Nation

Episodul 6: Cum e viața la Backend?

Poveștile exploratorilor noștri continuă să ne inspire, ceea ce dorim să va transmitem și vouă. Inspirația e bună, mai ales când vezi că ai de-a face cu oameni curioși și motivați. Azi povestim despre Backend și câțiva dintre cei care fac parte din comunitatea digitală.

Backend sună ca și cum ai fi omul din spatele a ceva important. Și chiar ești, pentru că programul de dezvoltare accelerată în Backend este conceput pentru a te ajuta să înveți competențele și abordarea necesare pentru programarea în metodologie Agile a aplicațiilor web și mobile, dintr-un spectru cât mai larg de aplicabilitate. Și poți face asta de acasă, precum studenții noștri din Suceava, Sibiu, Brașov sau București.

Unul dintre cursanții acestui program, ce își dorește să rămână anonim, ne-a mărturisit că vrea o reconversie profesională și programul de backend i-a părut o idee bună. Îi place să facă parte din comunitate, simte că lucrează către un scop, că aparține unei echipe, iar provocarea programului este să își găsească motivația. Nu numai el, ci și ceilalți care se vor înscrie pe parcurs. Consideră că Digital Nation poate fi definit printr-un cuvânt: “învățare”. Îi dăm dreptate, trebuie doar să îți dorești!

George Colțea ne-a uimit cu sinceritatea lui: a aflat de program de la angajatorul lui și i s-a părut foarte interesantă ideea de a învăța backend pentru că la frontend are deja ceva experiență. I-a plăcut idea de curs remote, online, pentru că în mare parte așa a învățat programare, nu din cei trei ani de facultate. Cea mai valoroasă experiență din comunitate? Aceea de a lucra pe un proiect de la zero cu un programator cu experiență. Programul de învățare în sine este o provocare, nu a programat Laravel și nici backend prea mult până în acest moment, însă asta înseamnă Digital Nation: “dezvoltare”. Ce recomandă George? Nu renunța la prima eroare! Suntem de acord.

Bogdan Stancu a fost împins să se înscrie în program de setea de cunoaștere și curiozitate, iar cel mai valoros lucru pe care i l-a adus experiența din comunitatea digitală până acum este încrederea. Interacțiunea online cu colegii și mentorul din timpul rush-urilor i se pare un lucru foarte bun și oportun. Este foarte încântat de apariția acestor programe de mentorat și, totodată, este bucuros că poate participa la ele. Își dorește ca tot mai mulți tineri și nu numai, interesați de a-și construi un viitor în IT, să vină alături de comunitatea Digital Nation, ceea ce ne dorim și noi. Ce crede Bogdan despre Digital Nation? Că este o oportunitate să participi la programe și recomandă viitorilor cursanți să aibă încredere în realul potențial al programelor de mentorat.

Lui Aurelian Nicolaica i-a plăcut tot timpul ideea de educație digitala, așadar înscrierea în acest program a venit natural. În plus, își dorește o cariera în IT, nu putea să nu profite de această “oportunitate”, cum vede el programul Digital Nation. Aurelian consideră o provocare partea de studiu pe cont propriu deoarece la început i-a fost greu să se organizeze și să își impună să învețe în loc să sta pe Netflix, de exemplu. Comunitatea digitală i-a adus experiențe valoroase,  a cunoscut oameni noi, specialiști de la care a avut ce învăța. Are și recomandări pertinente pentru următorii cursanți: Socializați cât mai mult, puneți întrebări, stresați mentorii. Cursuri de citit se găsesc peste tot, oameni cu răspunsuri mai rar!

Crezi că te potrivești cu acest program educațional? 
Înscrie-te la programele Digital Nation, level up în comunitatea digitală națională.

Bogdan Stancu, explorer Backend
Aurelian Nicolaica, explorer Backend

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>