Cele mai importante voci din tech din România își dau întâlnire marți, 27 noiembrie, la un eveniment dedicat dezbaterii oportunităților de dezvoltare a forței de muncă și a forței antreprenoriale din IT, pe plan național. Evenimentul este gândit ca o dezbatere publică digitală în cadrul căreia reprezentanți ai companiilor fruntașe în sectorul IT, membrii ai societății civile și reprezentanți ai ministerelor naționale intră în dialog live online pentru a adresa direcțiile pentru îmbunătățirea calității educației complementare și modul prin care aceasta poate genera mai multă valoare adăugată în țară.  

 

Demersul comunității Digital Nation beneficiază și de susținerea Ministerul Educației Naționale și Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, care salută oportunitățile de formare și specializare în domenii technice și căutate (programare, securitatea cibernetică, social media marketing, administrare de sisteme și grapic design), oferite de comunitate românilor din orice colț al țării. Faptul că programele de mentorat online propuse de Digital Nation au atras înscrieri de la români din 67 de orașe și sate din țară, demonstrează faptul că proiectul comunității este unul relevant, demn de atenția și suportul partenerilor publici și privați.

 

Programele de mentorat, care încep anul acesta la 15 Decembrie, vor fi precedate de ceremonia/conferința de deschidere din data de 27 noiembrie. Evenimentul va include o dezbatere în compania liderilor tech din mediul privat și public, parteneri ai comunității: Marian Popa (Country Manager, DB Global Technology), Bogdan Enoiu (CEO, McCann Worldgroup Romania) Alexandru Lăpușan (Fondator, ZITEC), Irina Scarlat (Country Manager, Revolut), Sergiu Biriș (Fondator, Zonga), Dan Oros (Marketing Manager, Google România), Ioan Iacob (Co-fondator, Qualitance) și reprezentanți ai Ministerului Educației Naționale și ai Ministerului Comunicației și Societății Informaționale.  Participanții la discuție vor marca începutul sezonului de programe ale comunității Digital Nation scriind câte o linie de cod simbolică în fața auditoriului, în speranța de a-i inspira pe aceștia să își cultive abilitățile din domeniile tehnice.

 

Dezbaterea va avea un caracter public, transmisă live online din București, audiența online putând comunica participanților la paneluri întrebări pe subiectele de discuție. Evenimentul va fi transmis online din sediul DB Connect, marți, 27 noiembrie, cu începere de la ora 09.30 – programul evenimentului, feed-ul video live și spațiul de adresare a întrebărilor grupurilor de discuție sunt accesibile la acest link.

 

Digital Nation pune la dispoziția românilor din toată țara programe online de dezvoltare de 12 luni, în care participanții intră într-un parcurs de formare accelerată, au acces la mentori specialiști, la resurse teoretice și au ocazia  dezvoltării de competențe în cadrul unei echipe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>