Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Petru Bogdan Cojocaru, susține demersurile tinerilor de a se implica activ în acțiuni ce vin în sprijinul societății. Astfel, la începutul acestei săptămâni, a fost semnat un acord de colaborare între MCSI și Asociația Digital Nation, în vederea sprijinirii programului național de dobândire a competențelor digitale în rândul cetățenilor, asumat de această structură.   

Este îmbucurător să văd că tinerii cu potențial se implică și demarează proiecte cu impact asupra unui număr mare de cetățeni.  Digital Nation vine cu o abordare modernă, reușind  să facă dintr-un proces de specializare tehnică o experiență foarte dinamică și relevantă. Totodată, ritmul de dezvoltare a competențelor digitale în rândul cetățenilor doritori să învețe este unul foarte alert și cu un grad de adaptare crescut, lucruri absolut esențiale în domenii precum Tehnologia Informației, unde apar constant tehnologii noi și schimbări de care trebuie să ținem cont. În același timp, am remarcat faptul că Digital Nation pune accent pe dezvoltarea de proiecte în domeniul tehnologiei informatice, acest lucru fiind o oportunitate pentru inovare”, a declarat Petru Bogdan Cojocaru, Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale.   

 

Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale va asigura o punte de legătură între echipele care se formează în Digital Nation și proiecte de cercetare și dezvoltare din sfera digitală.  

Vedem extrem de mult talent IT în producție, însă transformarea digitală a noastră ca țară trebuie să conțină un efort susținut de cercetare și dezvoltare, să explorăm continuu noi tehnologii care ne pot ajuta să fim mai eficienți și mai performanți. În acest sens, ne dorim ca, alături de Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, să asigurăm oamenilor care dezvoltă competențe deosebite, alternativa unui rol de cercetător în proiecte digitale”, a declarat Paul Apostol, fondatorul Digital Nation.

 

Digital Nation pune la dispoziție programe online de 12 luni, în care participanții intră într-un parcurs de formare accelerată, au acces la mentori specialiști, la resurse teoretice și au ocazia  dezvoltării de competențe în cadrul unei echipe pre-selectate. Programele de mentorat deschise anul acesta sunt pe domenii precum: Programare, Sisteme Cloud, Securitate Cibernetică, Design Grafic și Social Media Marketing. După programele de mentorat, absolvenții pot intra în Digital Incubator, unde pot crea prototipuri de tehnologie în startupuri, au opțiunea să se angajeze chiar și la distanță sau pot intra în proiecte de cercetare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>