Înscrierile DevAcademy sunt în plină desfășurare. Pentru că primim multe întrebări despre track-uri și despre echipa din spatele fiecărui curs, ne-am gândit să vă dăm un insight cu privire la mentorii DevAcademy și la know how-ul pe care care aceștia îl aduc în procesul de învățare.

L-am luat la întrebări pe colegul nostru Vlad Vereștiuc, mentor Ruby on Rails, care ne-a împărtășit câteva din recomandările sale despre cum arată parcursul către perfecționare și dezvoltare susținută. În cadrul DevAcademy, Vlad are reputația programatorului senior care poate lucra zile fără întrerupere la cele mai complexe proiecte. În paralel, colegii și cursanții Dev îl știu și drept sufletul oricărei ieșiri în grup.

Vlad coordonează echipa de învățare Ruby on Rails și vă invită să acceptați provocarea de a studia un limbaj de programare considerat uneori poate exoric, dar cu foarte multă aplicabilitate, și din ce în ce mai adoptat de către marii dezvoltatori de software la nivel mondial. Alege track-ul Ruby on Rails pentru a te perfecționa sub îndrumarea lui Vlad și a întregii echipe de mentori DevAcademy.

Vlad Vereștiuc

Care sunt top trei sfaturi pe care un junior în web development nu le primește de obicei însă sunt foarte relevante?

  1. Să scrie cât mai mult cod, codul o să fie prost scris la început dar cu cât you’re eating your own dog food, te saturi și începi să vrei altceva așa te cizelezi.
  2. Web-ul este doar un mod în care prezinți lumii ceva, la fel cum este o poza sau un articol. Când faci ceva, nu construi acel lucru în jurul paradigmelor web-ului ci folosește paradigmele web-ului să ajungi la oameni.
  3. Încearcă să rezolvi probleme care nu au mai fost rezolvate. Dacă nu gasești o soluție la ce faci pe Google sau Stackexchange acceptă provocarea asta, experimentează, înțelege ce cum se întamplă lucrurile și cum se contectează între ele.

 Care a fost momentul/ perioada în cariera ta în care ai învățat/ crescut cel mai mult din punct de vedere profesional?

Primii 5 ani când totul era nou și nu înțelegeam nimic. A fost ca o renaștere să fiu din nou copilul de 1-4 ani care nu are reprezentări pentru lumea din jurul lui și să nu îmi fie frică de asta. După nu am făcut altceva decât să adaug straturi noi peste acei primi 5 ani, lucru care a devenit rutina mea zilnică.

Ce ai face pentru a avansa/ a te dezvolta în web development dacă ai avea astăzi 20 de ani – care sunt top 5 cele mai relevante direcții, din punctul tău de vedere.

Aș face lucruri, m-aș băga în proiecte, aș incerca proiectele mele, fără sa mă gândesc prea mult, asta cred ca ar fi prioritatea numarul 1, creierul meu să se obișnuiască să găseasca rezolvări la probleme și să faca lucruri, să îți ia satisfacție din asta.

În cazul în care nu ți-ai depus încă aplicația, înscrierile pentru programale de învățare DevAcademy continuă până pe 24 octombrie. Aplică pe https://devacademy.ro. Iar dacă știi și alții care ar putea fi interesați de o formare Dev, ajută-i cu un share al acestui articol. Mult succes!

Comments are closed.