Lăsăm puţin deoparte padawan-ii RoR şi ne îndreptăm atenţia asupra unui padawan înscris la track-ul de System. Haideţi să îl cunoaştem pe Nestor şi experienţa sa de până acum în cadrul DevAcademy.

Ce așteptări aveai când te-ai înscris în Dev? Dacă ar fi să compari Dev cu o destinaţie, ce etichetă i-ai pune?

Am vrut să învăţ mai multe legate de SysOps şi mă aşteptam să fie ca un curs de facultate cu puţin mai multă libertate. Însă mi-am dat seama nu se pune problema de stricteţea unei programe sau a atmosferei din universităţi, este mai mult o discuţie între prieteni, însă cu aplicaţii practice.

Cum e DevAcademy faţă de alte programe de învăţare?

Este diferit, de exemplu, prin faptul că printre padawani se numără oameni cu nivele diferite de pregătire în domenii diferite. Poţi învăţa lucruri noi şi doar de la padawani, nu neapărat doar de la mentori.

În ce fel te ajută stilul de învăţare Dev să aprofundezi cunoștinţele?

Până acum nu am avut vreo întrebare la care să nu primesc răspuns, aşa că ritmul variabil de parcurgere al trackului mi se potriveşte.

Ce e acela un mentor și cum te ajută el /ea în programul de formare?

Mentorul este acela pe care, când îl intrebi, dacă nu te poate lamuri imediat, îţi dă măcar o indicaţie (ce necesită o căutare mai amănunţită ulterior) şi o promisiune că vom discuta data viitoare, după ce se documentează şi el.

Care sunt lucrurile fun pe care lumea nu are cum să le deducă despre Dev?

Ieşitul la bere cu mentorii şi departamentul HR –  connecting people.

E DevAcademy genul de loc care te inspiră? Dacă da ce fel de idei ți-au venit de când ești în programul Dev? Sau de ce te simţi acum în stare, care în trecut poate îţi părea dificil?

Nefiind un curs tradiţional, ne lasă nouă libertatea să alegem cât, cum şi când vrem să învăţăm; până acum mi-am structurat mai bine modul de a căuta informaţii relevante, asta pe lângă cunoştinţele acumulate la cursuri.

Nestor pic

Nestor este Padawan la Dev Systems Track – generația 2015-2016 – şi inginer L1 la Easyhost.

Vrei să trăieşti şi tu astfel de experienţe? Urmăreşte-ne pe Facebook sau pe website-ul nostru pentru noutăţi legate de înscrieri.

Comments are closed.