Cum se vede DevAcademy pentru cei care au intrat în comunitate? De ce ne-au ales pe noi? Ce le hrănește inspirația? Am fost în vizită la track-urile DevAcademy și ne-am întors cu păreri la cald, după discuții frumoase cu padawanii noii generații Dev. Astăzi, Alexandru, padawan Ruby on Rails, ne povestește despre 3 luni intense, petrecute în mijlocul comunității Dev.

Ce așteptări aveai când te-ai înscris în Dev? Dacă ar fi să compari Dev cu o destinație, ce etichetă i-ai pune?

Nu aveam aşteptări prea mari, încerc să evit să fac asta de obicei, însă aveam o aşteptare destul de simplă, dar importantă – să învăţ ceva, orice, oricât de mic, care cumva să mă poată ajuta să progresez ca programator, să devin mai bun şi să-mi fie mai uşor în viitor să mă adaptez mai bine acestui domeniu. Această mică aşteptare a fost deja îndeplinită: am început cu Ruby şi, deşi nu este încă Rails, cunoştinţele noi cumulate m-au ajutat să-mi îmbunătăţesc bazele limbajului pe care le aveam deja.

Cum e DevAcademy faţă de alte programe de învățare?

Cred că mai bine aş spune cum nu e… Nu e plictisitor, nu avem doar teorie şi atât, fapt pentru care n-am reuşit încă să adorm la curs şi, mai important poate, nu m-am simţit ca şi cum aş fi doar un cursant care nu e implicat în niciun sistem de învăţare. Şi pot să spun asta după ce am trecut prin experienţa a două facultăţi în România

, una de stat şi una privată, precum şi a unui an de studiu în străinătate, unde tot ceea ce am enumerat se întâmpla aproape mereu.

În ce fel te ajută stilul de învățare Dev să aprofundezi cunoștințele?

Aş spune că este mai degrabă o metodă care completează ceea ce noi ar trebui să studiem pe cont propriu. Iar studiatul pe cont propriu, în orice domeniu, are anumite dezavantaje, cum ar fi lipsa unui feedback, părerile şi viziunile unor oameni – mentorii – care au experienţă în domeniu şi îţi pot aduce idei noi sau pur şi simplu îţi pot deschide ochii când teoria din cărţi te-a plictisit prea mult şi unele idei şi concepte ţi-au rămas neclare.

Care sunt lucrurile fun pe care lumea nu are cum să le deducă despre Dev?

Pentru mine fun este că există un grup de oameni pasionaţi şi motivaţi de a evolua – ceva destul de rar în societatea de azi. Diversitatea şi complexitatea oamenilor, a cursanţilor dar şi a mentorilor, de la oricare poţi învăţa ceva nou şi la care nu te-ai fi aşteptat, dintr-un domeniu total opus. Şi desigur, ieşirile ocazionale de după curs, pentru socializare şi relaxare.

E DevAcademy genul de loc care te inspiră? Dacă da ce fel de idei ți-au venit de când ești în programul Dev? De ce simţi acum în stare, ceva ce în trecut poate îţi părea dificil?

DevAcademy este genul de loc care, în primul rând, pe mine mă motivează, un lucru cu care am avut ceva dificultăţi, şi prin urmare pot spune că mă şi inspiră, pentru că eu văd inspiraţia ca o formă a motivaţiei. N-am auzit de oameni inspiraţi, fără să aibă şi motivaţie în aceeaşi direcţie. Ideile ţin mai mult de abordarea limbajului la acest moment şi nu de un proiect personal anume, dar probabil o să apară şi acesta mai devreme sau mai târziu… preferabil mai devreme!

O să sune poate amuzant, dar în trecut mi s-ar fi părut dificil să stau cu atâţia oameni la masă, deodată, şi să comunicăm, nu are legătură cu Rails, dar până la urmă în programare ai nevoie şi de comunicare şi deschidere spre oameni din aceeaşi arie.

Vrei să trăieşti şi tu astfel de experienţe? Urmăreşte-ne pe Facebook sau pe website-ul nostru pentru noutăţi legate de noi înscrieri.

Alexandru este Padawan la Track-ul de Ruby on Rails în DevAcademy – generația 2015-2016

Alexandru (padawan Ruby on Rails)

Comments are closed.